Holiday Lagi...
CAMERON HIGHLAND 3 Jun - 6 Jun 2011

Assalamualaikum pada semua warga blogger...dah lama niza xupdate blog ni kan...ermmmm...sibuk ler..kejer la..holiday lah..hari ni baru ader masa free skit..kali ni niza nak citer lah serba sikit pasal holiday niza kali nih..ader best dan ader jugak yang xbestnyer...destinasi niza pada kali ni ialah CAMERON HIGHLAND...haaahaaa...xder tempat lain ker niza ni kan...asik2 kat situ jer...tahun lepas pon dah pergi dah...tahun ni pergi lagi...heeheeee!!!

Niza gerak dari umah jumaat pagi iaitu 3 Jun 2011 jam 8pagi...keluar awal coz nak singgah peneng jap...nk service niza nyer braces nih...sampai peneng jam 11.30 pagi...lewatkan sampai...maklum ler cuti sekolah...mana2 tempat pon ramai orang...nk naik feri pon kna tunggu sampai setengah jam...sampai kat klinik tuh tepat jam 12 tgh hari...ermmmm...ingatkan kat luar jer jalan jem nk kna tunggu lama...rupa2nya dalam klinik pon jem..hahaahaa...kat sejam gak ler tunggu giliran..selesai jer service gigi nih kami gerak ker GURNEY PLAZA...nk makan tgh hari n nak shopping skit...tepat jam 3 petang perjalanan diteruskan...ermmmm...mmg jalan jem lah!!!apa2 pon sabor jer lah..perjalanan dari peneng ke cameron mengambil masa yang agak lama lah jugak..masuk jer kawasan cameron suma kereta gerak perlahan..aduh!!!!jem lagi...sampai kat Brinchang tepat jam 8malam...hah!!memang letih sgt2..malam pertama n malam ke 2 kami bermalam kat hotel Wira Awan...hotel nih tergolong dalam golongan budget hotel laaaaa....harga dia boleh ler tahan jugak..2 malam RM370...cek-in aper suma...masuk bilik mandi n rehat jap pastu kuar g carik makanan...kat sana setiap malam ader night market..kat situ macam2 ader..makanan,pakaian n macam2 lah...harga makanan boleh ler tahan...selesai shopping balik hotel,makan...dan tido...


Keesokkan hari iaitu hari ke2 awal2 pagi dah kuar...sebab takut jalan sesak...tempat pertama yang kami g ialah Strawberry Farm...makanan yang paling best kat situ ialah waffle strawberry n strawberry cream...huuhhh sedap hingga menjilat jari kowt!!!pastu kami gerak ke muzium barang2 lama...bnyak benda yang aku xthu sebelum ni aku leh thu...memang best lah...selesai jer melawat kat muzium tu kami trus balik hotel...bila ari petang jer jalan sesak truk sangat...nk ke mana pon rasa susah...sebab tu ambil keputusan utk balik hotel...rehat jap...lewat petang skit baru keluar utk g night market cari makanan..

My Son & My Cousin

Aku yang sehat!!!hakhakhak






Macam 4 beranak lah pulak...hehehe

Putus cinta ker sayang!!


My Hubby 






Tin coklat HACKS suatu masa dahulu

Mesin wang


Hohoho!!!

Ubat gigi DARLIE...Dulu & Kini




Kad Pengenalan P.Ramlee


Hari ke3.awal2 pagi dah kemas2 barang sebab dah nk cek-out...nk tukar hotel lain plak..malam terakhir kami ialah di Tanah Rata...huhuuu tukar tempat lak plak....ari ni pon kuar awal gak...heeheee!!!destinasi kami untuk hari ni ialah Butterfly Farm,Bharat Tea Plantation,Bee Farm.kat Bee Farm tu best..kami main game.game tu diberi nama 'Rumah Sesat'..puas jugak ler mencari jalan keluar..15min kat dalam tu baru dapat jalan keluar..haahaaa best sgt...tp serabut pala ler...Ya Allah ramainya manusia...selesai g Bee Farm tu kami trus g Tanah Rata...carik hotel yang niza dah booking 2 bulan lepas..nasib baik jumpa...heeheee.Hotel tuh nama dia Ei8ht Mentigi.yang ini pon budget hotel gak.harga untuk semalam RM150..cantik sgt hotel nih..kami sampai awal sgt ler...time cek-in blom tiba..terpaksa ler g lepak kat kedai makan dulu...tepat jam 2 petang kami g cek-in bilik...rehat jap pastu kuar g night market kat Brinchang...antara Brinchang n Tanah Rata xder lar jauh sgt....5km jer...bli makanan n balik hotel...

Muka orang penat naik bukit...huhuuuu

















Habis tinggi lah tu dia melompat!!




Hari ke4 adalah hari terakhir kami disana...selesai cek-out...kami meneruskan perjalanan kami utuk pulang ke tempat asal...haaahaaa...macam uat karangan sekolah lah pulak...kata jer nk balik trus...tp xpon..menyinggah merata...antaranya ialah Bee Farm,Rose Valley,Boh Plantation n Green View Garden...ermmmm...selesai sudah percutian kali ini...gerak dari cameron jam 3ptg...n sampai umah jam 8malam...

Tengah tunggu makanan pon sempat lg bergambar!!

 2 beradik yang suka bergaduh


 Burger Ayam Special RM2.20...sedap ooooo!!


Ini budak makan banyak!!!mula2 makan burger

Lepas makan burger...makan nasik greng plak

Pic ni time aku g Roses Valley!!!!



 Lebih kurang sama jer ngan ptung kat blakang tuh...
ahakkkksss


 haahaaa...bahagianya!!






 I LOVE U SOOOO MUCH...



Menghirup udara segar..


Selesailah sudah percutian kali ini!!!
Syukur Alhamdulillah sebab semuanya berjalan dengan lancar!!!
Amin..


4 comments:

Mas said...

bestnye holiday...
teringat masa gi cameron..sonok!!

nieza,jom follow saya!

zuneta said...

assalammualaikum...hehe...nak paggil nama apa ni ye?? nieza ke?? zu dtg jengguk follower...bestnya bercutiiii...kat sana sejuk n dingin macam dulu ke???

* cantikla nieza ni...pakai produk apa ye...tgk sekali imbas macam muka pengacara 999 hazlin hussain...ala-ala...nape cantik n comel sesangat mata...hehe...

aleen aiden said...

tin milo ngan horlick 2 rare la..hu3

NIEZA MATNOR said...

mas : mmg best g saner...

zuneta : pgl nieza jer..heheee..tima mlm tuh mmg sejuk sgt...tp klu tgh ari tu biasa jer..sejuk skit2 jerk..thnkss awk...nieza biasa2 jer lah..nieza guna produk syahirah jerk..murah2 jerk...huhuuu

aleen : ermmmm...like2 ker?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright@NIEZAMATNOR/RESTORAN MACAM MACAM RASA/Alor Star,Kedah